Mittausjärjestelmät

 

Etäluettava huoneistokohtainen järjestelmä mittaa veden kulutusta, huoneistojen lämpötilaa ja sisäilman kosteutta. Tarkka, lähes reaaliaikainen huoneistokohtainen mittaus on saatavilla kaiken kokoisiin taloyhtiöihin. Järjestelmän toteutukseen löytyy useita vaihtoehtoja. 

 

 

Mittausjärjestelmät

 

Etäluettava huoneistokohtainen järjestelmä mittaa veden kulutusta, huoneistojen lämpötilaa ja sisäilman kosteutta. Tarkka, lähes reaaliaikainen huoneistokohtainen mittaus on saatavilla kaiken kokoisiin taloyhtiöihin. Järjestelmän toteutukseen löytyy useita vaihtoehtoja. 

Vedenmittaus

Energianmittaus

Olosuhdemittaukset

Etäluenta

Huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä koostuu
väylään liitettävistä vesimittareista ja järjestelmän keskusyksiköstä, joka kerää mittaustiedot talteen. Tiedot päivittyvät keskusyksiköltä automaattisesti Metec VesiPlus-luentapalveluun, jossa ne ovat taloyhtiön ja isännöitsijän saatavilla lähes reaaliaikaisesti. Pienissä taloyhtiöissä ja paritaloissa voidaan myös hyödyntää mittareita, jotka lähettävät tietonsa suoraan luentapalveluumme. 

Järjestelmä on laajennettavissa myös muihin mittauksiin. Kun samaan järjestelmään liitetään vesimittarien lisäksi huoneistojen sisälämpötilan ja kosteuden mittaukset, saadaan erinomaiset valmiudet veden ja energian säästöön ja samalla asuinolosuhteiden parantamiseen. 

OMINAISUUDET

 

Etäluettavat vesimittarit N
Asukasnäyttö N
Lämpötilan ja sisäilman kosteuden mittaus N
Etä- ja mobiilikäyttö N

VÄYLÄ­POHJAINEN MITTAUS­JÄRJESTELMÄ

 • Selkeä rakenne
 • Helppo asennus 
 • Luotettava toiminta
Mittausjärjestelmä hyödyntää yhtenäistä, helposti asennettavaa infrastruktuuria. Järjestelmään kuuluvat laitteet – mittarit, anturit ja asukasnäytöt – liitetään standardiin M-Bus-väylään. Järjestelmän  keskusyksikkö sisältää täyden valmiuden etäluentaan.

LANGATON MITTAUS­JÄRJESTELMÄ

 • Helppo asennus 
 • Sopii myös jälkiasennuskohteisiin
 • Langaton signaali
Langattoman mittausjärjestelmän mittarit ja anturit ovat WM-Bus-liityntäisiä. Langaton järjestelmä sopii etenkin jälkiasennuskohteisiin, joissa johdotusta halutaan välttää. Sopiva määrä signaalinvahvistimia kohteen tilat ja rakenteet huomioiden takaa hyvän kuuluvuuden koko järjestelmälle.

MITTAUS­JÄRJESTELMÄN KESKUSYKSIKKÖ

 

 • Täysi etäluentavalmius
 • Selkeä kosketusnäyttö 
 • Sisäänrakennettu 3G-modeemi
 • Liityntämahdollisuus kiinteistöautomaatioon

Etäluentavalmius sisältyy mittausjärjestelmään vakio-ominaisuutena. Järjestelmän keskusyksikkö M-KY kerää mittaustiedot väylältä ja tallentaa ne turvatusti. Tietoa voi viedä tarvittavilta osin myös kiinteistöautomaation käyttöön. Huonelämpötilojen keskiarvotietoa voidaan esimerkiksi hyödyntää lämmitysjärjestelmän säädössä. 

 

Ohjelmointi, käyttöönotto ja testaus sisältyvät aina järjestelmän toimitukseen. Näin myös mahdolliset asennusvirheet huomataan hyvissä ajoin ennen luovutusta asiakkaalle.  

 

Lataa datalehti

MONIPUOLINEN ASUKASNÄYTTÖ

 

 • Asukasnäyttö huoneiston mittaustiedoille 
 • Vesimittarien tiedot helposti luettavissa
 • Liitetään samaan väylään mittarien kanssa
 • Sisältää myös sisälämpötilan ja kosteuden mittaukset

Huoneistokohtainen asukasnäyttö näyttää huoneistoon liittyvät mittaustiedot asukkaalle. Asukasnäyttö asennetaan esimerkiksi eteisen seinälle ja liitetään samaan väylään vesimittarien kanssa. Näyttöön sisältyvät lisäksi sisäilman lämpötilan ja kosteuden mittaukset. Huoneiston kaikkia kulutus- ja mittaustietoja voidaan seurata vaivattomasti myös etäluennan kautta.  

Helppoa kulutusten seurantaa ja olosuhteiden hallintaa.

RAKENTEIDEN LANGATTOMAT LÄMPÖTILA- JA KOSTEUSMITTAUKSET 

Huonetilat / Seinärakenteet / Kattorakenteet / Alapohjat

Edullinen kk-hinnoittelu koko järjestelmälle sisältäen anturit sekä selainkäyttöisen seurantapalvelun historiatietoineen

KÄYTTÖKOHTEITA

 • Uudis- ja korjausrakennuskohteiden seuranta takuuaikana
 • Rakennusaikainen kosteus- ja lämpötilaseuranta
 • Julkisivujen ja rakenteiden jatkuva kosteusseuranta

Seurantapalvelumme tarjoaa helpon tavan seurata rakenteiden lämpötiloja ja kosteustasoja. Langattomat IoT-anturit mittaavat olosuhteita sisätiloissa ja rakennuksen rakenteissa, kuten seinärakenteissa tai väli- ja alapohjissa, ja tieto päivittyy palveluun tarvittaessa lähes reaaliaikaisesti.  Metec-langattomilla antureilla voidaan saavuttaa jopa yli 10 vuoden huoltovapaa käyttöikä. 

HELPPO ASENTAA –
Saat palvelun nopeasti käyttöön ja pääset hyödyntämään anturidataa heti!

METEC OY
Suutarilantie 61
00750 HELSINKI
info@metec.fi

MYYNTI

myynti@metec.fi

Hannu Halme
Aluemyyntipäällikkö / Etelä-Suomi
050 550 9600

Ari Laitinen
Aluemyyntipäällikkö / muu Suomi
050 349 8899

 

Copyright © 2020 Metec Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.